ПАЛИЛУЛА НА САЈМУ НЕКРЕТНИНА И ИНВЕСТИЦИЈА
9. 04.2010.

Под покровитељством Града Ниша и градских општина Палилула и Пантелеј, 9. и 10.априла у сали Дома војске Србије у Нишу, одржан је први Сајам некретнина и инвестиција. Ову сајамску манифестацију, која је окупила 20 излагача међу којима и пет нишких јавних предузећа и две градске општине, организовала је нишка фирма "Сити маркетинг центар". Градоначелник Ниша Милош Симоновић, на отварању Сајма је рекао да би оваква дводневна пословна манифестација могла да постане и традиционална јер успешно промовише понуду и могућности Града Ниша у области некретнина и иневстиција.

Градска општина Палилула је на свом штанду представила активности Центра за предузетништво (www.palilulamsp.eu ) који је настао као резултат пројекта финансираног од стране Владе Краљевине Данске, кроз ЛЕДИБ програм у циљу јачања предузетничког духа, побољшања доступности и слободан проток информација за потребе МСП сектора и предузетнике. Подстицањем предузетничког духа и  побољшањем доступности информацијама,- по оцени Бобана Микића, члана општинског Већа Палилуле, имплеметацијом пројекта очекује се и отварање нових радних места. Пажњу посетилаца Сајма изазвао је и промотивни материјал о КОНТАКТ ЦЕНТРУ - ИНФО 48 (info48@palilula.eu) који је основан у Градској општини Палилула, друге те врсте у Србији и први у Нишу, у циљу ефикаснијег, савременог и функционалног остваривања права грађана, бољег сагледавања проблема грађана, као и подизања квалитета услуга које пружа Управа ове организације локалне самоуправе. Ову Сајамску манифесдтацију су обишли и председник Општине, проф.др Игор Новаковић и председник Скупштине Општине, Милан Ђурђевић са сардницима.

На Сајму некретнина и инвестиција представљене су и нове стамбене локације у улицама «Мајаковског», «Петра Ранђеловића» и «Инжењера Бирвиша» на којима ће бити изграђени станови по знатно нижим ценама а намењени су социјално угроженим групама. Посебно је важно, по мишљењу организатора,  представљање и урбанистичког плана Ниша и планске документације која ће инвеститорима бити једна врста гаранције и показатеља да је Град Ниш спреман да квалитетним урбанистичким решењима грађанима обезбеди бољу егзистенцију.

Први Сајам некретнина и инвестиција у Нишу, био је идеална прилика за успостављање контаката између агенција, извођача радова, инвеститора и купаца.